Profesyonel Meslektaş Ağı
Forum --> Kişisel Gelişim --> ÖNLİSANS MEZUNLARINA LİSANS MÜJDESİ
ÖNLİSANS MEZUNLARINA LİSANS MÜJDESİ
01.01.2010 03:36:58

cengiz aykol
İnşaat Teknikerleri

Uygunsuz Mesaj Bildir

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Meslek Yüksek Okullarındaki iki yıllık eğitimi tamamlayan öğrencilere öğrenimlerini dört yıllık lisans branşlarında tamamlama imkanı sağlayacak 2+2 sistemini uygulamak için çalışma başlattıklarını açıkladı. Kanal 24teki 'Söz Kampüsten içeri programına katılan YÖK Başkanı Özcan buradaki açıklamasında, Türkiyede Meslek Yüksek Okulundan dikey geçiş sınavı olmadan ilgili branşlarda olmak üzere doğrudan dört yıllık eğitime tamamlama çalışmaların kısa sürede tamamlamacağı müjdesini verdi.

Profesör Özcan, YÖKün bu konuda gerçekleştireceği programın isabetli tercihlerle üniversitelerimize faydalı imkanlar sağlayacağını vurguladı. YÖK Başkanı Özcan, Vakıf Üniversitelerinin temsilcilerinin de YÖK Genel Kurulunda yer alma hakkı tanıyan yönetmelik değişiklikliğinin son aşamada olduğunu kaydetti.

Bu uygulamanın hayata geçmesi durumunda yüzlerce önlisans mezununun linsans eğitimi alma hakkı da doğmuş olacak.Şimdi önlisans mezunları bu çalışmanın sonucuna odaklanmış durumda. (EgitimGazetesi.com) 31.12.2009 18:11

08.01.2010 21:11:01

YAKUP PALUT
Elektronik Teknikerleri

Uygunsuz Mesaj Bildir
muhteşem bir haber. inşallah uygulamaya geçer
10.01.2010 17:30:48

tuğba çetin
Gıda Teknikerleri

Uygunsuz Mesaj Bildir
umarım devamı gelir....
11.01.2010 08:03:22

Atıl Saldıray
Teknik Ressamlar

Uygunsuz Mesaj Bildir
Neden bilmiyorum ama benim pek ümidim yok. Bukadar önlisans mezununu hanki olul veya okullara alacaklar. Mutlaka geçiş için bazı şartlar olacaktır.
12.01.2010 19:43:04

YAKUP PALUT
Elektronik Teknikerleri

Uygunsuz Mesaj Bildir
ümitsiz olmaktan değil mi bu kadar sorun veya ümitsizliğe düşüren durumlarda da olabilir sorun yine de olacağına inanıyorum.
123

© 2012 Meslekgrubu.com - Meslekler - İletişim - Yardım
Meslekgrubu.com'da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin sorumluluğu içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılğından Meslekgrubu.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Asılsız veya silinmesi gerekli ilanları bize bildiriniz