Profesyonel Meslektaş Ağı
Forum --> Sen Olsaydın --> Mesleğinizi değiştirme şansınız olsaydı hangi mesleği seçerdiniz?
Mesleğinizi değiştirme şansınız olsaydı hangi mesleği seçerdiniz?
19.12.2009 13:03:49

Ayhan Ocak
İnşaat Mühendisleri

Uygunsuz Mesaj Bildir

Bazen 'keşke şu mesleği seçseydim' , ' keşke mesleğim şu olsaydı' diye düşünürüz.

Eğer mesleğinizi değiştirme şansınız olsaydı hangi mesleği seçerdiniz? neden?

29.01.2010 17:05:20

Aylin Aylin
Sekreterler

Uygunsuz Mesaj Bildir
Doktor olmak isterdim. Çünkü doktorluk mesleğini çok seviyorum
04.02.2010 03:56:58

deniz mavi
Mobilya Dekorasyoncuları

Uygunsuz Mesaj Bildir
meslek lisesine gitmek sorunda kaldım okadar başarılı okul hayatım yoktu mesleğim aslında ben meslek olarak değilde hobi olarak görüyorum mobilya ve dekorasyonu
türkiyede nereye baksanız bir cok mobilya dükkkanları mağasaları var ama bakın hangisi tasarımcı ..
hepsi birbirinden kopya cekmiş aa içlerinden farklı tasarımcılarda var ama dünya statusune girmemişlerdir...

ben aslında araştırmacı yani arkeloji yada yer bilimi jeolojik yapıları okumak isterdim mesleğin cok değişik araştırma yönlerivar..

ee birde bizim ülkemizde yok sanırım

3 yıldır arastırmaktayım deniz de batan gemileri kurtarma cıkartma vede deniz temizleme alanı ...

bu sadece yılda bir yada iki kere yapan aktivisler var ama sürekli değil aslında denizden bir çok şey para eder
gecenlerde arkadaşlarla aldık cuvalı girdik denize ne isterseniz var...
balık yerine atıklar cok..
onlardan para elde edilir...
ama işte ülkemizde yadırgamalar var..
çöplerden insanlarımız birşey toplarken . nedense yadırgar ama yurt dışında bunun düzenli bir eğitimle geri dönüşüm firmalar eğitiyor bir cok kişiyi bizde yok ondan dolayı
hurdacılar sadece belli kısımlara bakıyor
ben deniz temizleme işi yapmak isterdim hem eğlenceli hemde vakit hemen gecer ..
bu arada cuvalları toplam 10 cuval tabi büyük cuvalların hepsnini doldurduk şişeler cam plastık teneke
araba lastikleri vs kovalar vs bizler bunları iyice kuruttuktan sonra hurda cıya vede diğerlernide fabrikalarına götürdük mesela bira şişelerini hemen hemen bir cok büfelere verdi bundan 3 yıl önceydi ...

toplam şişelerle vede diğer atıklarla kazandığımız para buda bir günde toplandı vede 3 gün saonra sattık yaklaşık 8 bin TL kazandık acaba bir insan 8 bin TL yi kaç ayda kazanır

ben herzaman bu işi yapmak istiyorum ama bazen kanunlar bizi engelliyorlar...

düşünün bu işi yapanları geri dönüşümde hurdacıya verdiğiniz fiyata
artı fabrikasına götürdüğünüz fiyat farklı yani ana merkez yani fabrika size daha fazla para veriri...
bizde 3 günde 8 bin aldık ama birdaha yapamadık neden mi yer sıkıntısı...
yani tv haber konusu yapan yok çöplük içinde yaşıyorlar falan filan derler yani ..
bakmayın çöplükte yaşıyorlar ama belli süreden sonra onları birden sattıklarında o çöpleri fabrikaya sizin alamadıgınız yada 1 yılda topladıgınız maaşın onlar 20 günde alır...
08.04.2010 08:31:01

Nurcan Şahin
Tiyatro Oyuncuları

Uygunsuz Mesaj Bildir
Ben şahsen bizzat kendim gündelikçi olmak isterim hem iyi parası var hemde yükselme şansın kariyer şansın yüksek, alanında en mükemmeli olabilirsin....
29.05.2010 16:14:04

zekiye özyürek
Öğretmenler

Uygunsuz Mesaj Bildir
Ben yine ögretmen olurdum.Asla vazgeçmem bu kutsal görevden...
12

© 2012 Meslekgrubu.com - Meslekler - İletişim - Yardım
Meslekgrubu.com'da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin sorumluluğu içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılğından Meslekgrubu.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Asılsız veya silinmesi gerekli ilanları bize bildiriniz