Profesyonel Meslektaş Ağı
Forum --> İş Hayatı --> organik tarım globalgap iyi tarım uygulamarı dansımanlıgı
organik tarım globalgap iyi tarım uygulamarı dansımanlıgı
15.04.2009 16:04:47

nevin çobanoğlu
Organik Tarım Teknikerleri

Uygunsuz Mesaj Bildir

ORGANİK TARIM  NEDİR?

Üretimde kimyasal girdi kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir

Bir başka tanımla;

Organik Tarım, üretimde  sentetik kimyasal  üretim girdilerinin kullanımını ortadan  kaldıran, bunun yerine ekim nöbeti, ürün artıkları, hayvan gübresi, yeşil gübre ve tarım dışı organik atıklar kullanılan; hastalık, zararlılar ve yabancı ot mücadelesinde biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanıldığı, topraktaki organizma faaliyetlerinin ve toprak verimliliğin artırılmasına yönelik bir üretim sistemidir. Organik tarımda hedeflenen, doğal kaynakları koruyarak  zararlı ve hastalıklardan arınmış insan ve hayvan gıdası üretmektir.

Organik Tarım, sürdürülebilir bir eko-sistem, güvenli gıda, sağlıklı beslenme, sosyal adalet ve hayvanlar için de daha iyi çevresel yaşam şartları ile sonuçlanan bir süreçler dizisine dayalı, bütünsel bir sistem yaklaşımıdır. Bu nedenle, organik üretim sadece belirli girdileri kapsayan veya dışlayan bir üretim sistemi olmanın ötesini ifade eder.

Organik tarımda, sentetik zirai ilaçlar  ve gübreler ve tüm sentetik koruyucuların, genetik değişime uğratılmış organizmaların (GDO) ve ışınlama yöntemlerinin kullanımı yasaklanmıştır. Organik tarım standartlarına uygunluk, hileli uygulamalara karşı tüketiciyi korumak da dahil olmak üzere, denetim ve sertifikalama yoluyla güvence altına alınmaktadır.

GLOBALGAP NEDİR ?

1999 yılında Avrupalı büyük satış yapan kişi yada kuruluşların süpermarketlerin raflarına koydukları tarım ürünlerinin güvenli insan sağlığına zararlı olmadığından emin olmak için bir araya gelip kurdukları ve uygulamaya koydukları bir girişimdir. Günümüzde tüm dünyada geçerli olan global bir standart haline gelmiştir. Avrupa’daki büyük kişi yada kuruluşlar ve üreticilerin %70-80’i şu anda   GLOBALGAP (EUREPGAP’e üye veya kayıtlıdır.
ÜRÜNÜZE YADA İŞLETMENİZE SERTIFIKA ALMADAN ONCE DOKUMANLARINIZI VE SERTIFIKA ALACAGINIZ ALANI HAZRLAMAK  ÜZERE BİR DANIŞMANA IHTIYACINIZ VARDIR.
ORGANIK TARIM GLOBALGAP VE İYİ TARIM UYGULAMALARI DANISMANLIGI YAPILIR.  tel: 0535 528 2306

24.07.2009 21:53:45

beyzade canördek

Uygunsuz Mesaj Bildir
evet öylede kim se organik tarım ne olduğunu bilmiyor ki biz bunu nasıl anlaacağız miilete .ben 2009 mezunuyum bu konuda ne yapacam bilmiyom açıkcası
10.08.2009 01:39:31

esra soydaş

Uygunsuz Mesaj Bildir
beyzade sıkma canını ben de aynı dersten muzdaribim.sen mezun oldun mu ben olamadım walla tek dersım kaldı mustafa hocadan
15.08.2009 20:56:04

ferhat alpaslan

Uygunsuz Mesaj Bildir
yahu siz nerenin mezunusunuz
19.08.2009 13:45:20

dila ala

Uygunsuz Mesaj Bildir
ya arkadaşlar siz organik tarımı anlatamıyorsanız sizde bilmiyorsunuz boşuna mezun olmuşsunuz demektir.rezillik walla
12

© 2012 Meslekgrubu.com - Meslekler - İletişim - Yardım
Meslekgrubu.com'da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin sorumluluğu içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılğından Meslekgrubu.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Asılsız veya silinmesi gerekli ilanları bize bildiriniz