Profesyonel Meslektaş Ağı
Forum --> Mesleki Öğütler --> Meslektaşlık...
Meslektaşlık...
18.02.2009 16:32:27

Esat Çetin
Bilgi İşlemciler

Uygunsuz Mesaj Bildir

Türkiyede farklı(!) nedenler yüzünden bizden önceki bilgi işlemcinin yaptığı hiç bir şeyi beğenmeyiz, küçümseriz ya da benzer olaylar yaşarız.

Ben 2 şubesi olan bir dershanede hem Bilgi İşlem hemde Dizgi işiyle ilgileniyorum. Yazın tadilat döneminde wireless modemin yerini değiştirdim ve ardından boştaki başka bir wireless modemi koblosuz adaptörü olmayan bir bilgisayara bağlayıp Kablosuz Ethernet adaptör haline getirdim sonrada iki modemle kablosuz bağlantı kurdum. Bunu o gün için mecburen yaptım. 2 ay sonra benim izinli olduğum gün dershaneye bir bilgisyarcı çağırmışlar. Ve adam bu sistemin çok saçma olduğundan. Hem gereksiz detay hemde güvenlik riski oluşturduğundan bahsedip ikincil modemi söküp yerine 100 $ a wireless adaptör satmış...

Butik dershane olduğumuz için çevremizde hep villalar var. Ertesi sabah bi geldim. Tüm sistem çökmüş.  Be kardeşim ben bilmez miyim 100 $ (biliyorum ki en iyi adaptör bile 30 $) verip adaptör almayı, ne diye nedenini araştırmadan sisteme girersin.

Bu olaydan yola çıkarak her meslektaşıma tavsiyem şu ki; Bir işe başladığınızda tüm sistemi iyice gözden geçirin. Kafanıza takılan bir şey varsa o sistemi kuran kişiyi arayıp neden böyle yaptığını sorun. Kendinizde yaptığınız her işin raporunu tutun. Ben daha evvel çalıştığım bir firmada 143 bilgisayarın ve diğer tüm çevre birimlerin takibini yapıyordum. Ve benden sonra şirkette başlayan kişi hiç zorlanmadı. Daha sonraki dönemde şirkete gittiğimde adam bana çok teşekkür etti. Çünkü hangi bilgisayar hangi hataları vermiş. Hangi sorunları yaşamış. Hangi bilgisayarın elektrik kaçağı vardı. hangi bilgisayarın ram i yenilendi hepsini biliyordu kasayı açmadan....

Kolay gelsin. Dikkatli okuduysanız ne demek istediğimi anlarsınız. Biraz karışık yazmış olabilirim.

© 2012 Meslekgrubu.com - Meslekler - İletişim - Yardım
Meslekgrubu.com'da yer alan kullanıcıların oluşturduğu tüm içerik, görüş ve bilgilerin sorumluluğu içeriği oluşturan kullanıcıya aittir. Bu içeriğin, görüş ve bilgilerin yanlışlık, eksiklik veya yasalarla düzenlenmiş kurallara aykırılğından Meslekgrubu.com hiçbir şekilde sorumlu değildir. Asılsız veya silinmesi gerekli ilanları bize bildiriniz