|
Dilerseniz önce 555 sayılı kanun ve ilgili yönetmelikle başlayalım
SAĞLIK EĞİTİM ENSTİTÜLERİ KURULUŞ KANUNU
Kanun Numarası : 555
Kabul Tarihi : 31/3/1965
Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 10/4/1965 Sayı: 11965
Yayımlandığı Düstur : Tertip: 5 Cilt: 4 Sayfa: 954
kanunun 3.maddesine göre Bu enstitü mezunları branşlariyle ilgili olmak üzere sağlık personeli yetiştiren orta dereceli okullarda, öğretmenlik yaparlar. Halk sağlığı,koruyucu ve tedavi edici hekimlik teşkilatında kendi mesleki hizmetlerine ait görevlere, tahsil seviyeleri gözönüne alınarak,öncelikle atanırlar.
23.08.1983 sayılı resmi gazete ve 18230 resmi gazete sayılı sağlık eğitim enstitüleri genel yönetmeliğine göre Tıbbi Teknolog ünvanlı personel
sağlık eğitim enstitüleri yönetmeliğinin 5.maddesine göre Sağlık Eğitim Enstitüleri, ortaokula dayalı dört yıl süreli temel mesleki eğitim-öğretim görmüş ve kendi mesleki sahalarında en az üç yıl başarıyla çalışmış olan sağlık meslek lisesi mezunlarına,enstitüdeki bölümlerde yüksek eğitim ve öğretim yaparak sağlık meslek liselerine öğretmen ve yönetici, koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerinin gerektirdiği alanlara eğitici, yönetici ve denetici sağlık personeli yetiştiren Bakanlığa bağlı bir yüksek okuldur. bu okuldan mezun olanlar tıbbi teknolog veya eskiden sağlık meslek liselerine meslek dersi öğretmeni olarak atanırlardı
|